INFORMACIÓ PROPERES OBRES A CARRETERA ENTRE RESTAURANT EL MOLÍ I PONT DE MOLINS

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes,

Avui ens posem en contacte amb vosaltres per parlar-vos de les obres d’ampliació de la carretera de Molins fins al Restaurant El Molí.

Som conscients que aquest tema ens afecta a tots i totes, especialment als veïns i veïnes de Les Escaules i als propietaris de negocis ubicats al municipi (ja afectats pel tancament degut a la crisi de la COVID-19), i que ha generat inseguretat i incertesa entre molts de vosaltres.

Primer de tot, dir que a l’Ajuntament de Boadella i Les Escaules no se’ns ha informat de manera oficial en cap moment d’aquestes obres de millora. Sabem que les obres no es realitzaran dins del nostre terme municipal però, com a part afectada, creiem que hauríem d’haver estat informats prèviament, per així poder-vos avisar a tots i totes.

És per això que avui ens hem posat en contacte amb la Diputació de Girona per informar-nos i per expressar-los que, com a part afectada, cal que ens tinguin en compte a partir d’ara.

Des de la Diputació de Girona ens han comunicat el següent:

– De moment encara no comencen les obres perquè estan pendents de Telefónica, que ha de moure uns pals de fusta de la línia de telèfon.

– L’empresa constructora ha demanat a la Diputació de Girona poder tallar la carretera totalment durant 3 mesos per poder fer les obres més ràpidament. Si no la tallessin i deixessin pas alternatiu les obres durarien 6 mesos. La Diputació de Girona, que és qui ha de prendre la decisió, encara no s’ha pronunciat al respecte. Des de l’Ajuntament els hem fet saber que demanem que s’esculli l’opció dels 6 mesos, per tal de permetre el pas alternatiu.

– L’Ajuntament de Boadella i Les Escaules, tenint en compte els propietaris dels negocis locals, ha expressat a la Diputació de Girona que pels negocis que porten tancats durant tants mesos pel confinament, no els va gens bé que es talli la carretera en plena temporada alta.

– L’Ajuntament de Boadella i Les Escaules també ha demanat a la Diputació de Girona que se l’informi abans de començar les obres, per poder avisar als veïns i veïnes amb antel•lació.

Quan tinguem més novetats us ho farem saber.

Per últim, destacar que entenem que aquesta obra, com qualsevol altra, pot generar inconvenients i molèsties mentre es dugui a terme, però que al final el resultat serà un benefici per a tots els habitants del municipi i també pels visitants.