Els Mossos vetllaran pel compliment de la senyalització viària a Guils de Cerdanya

senyalitzacioguils02

Des de fa uns mesos que l’Ajuntament de Guils de Cerdanya pretén posar ordre a la mobilitat viària dins dels nuclis del seu terme municipal. En aquest sentit, s’han senyalitzat els carrers amb nous indicadors. El principal propòsit és aconseguir més fluïdesa del trànsit i evitar els aparcaments en zones regulades i prohibides o davant de guals de pàrquings privats.

“Des de l’Ajuntament hem volgut posar endreça i s’han senyalitzat els carrers. La voluntat de l’equip de govern és, amb la nova senyalització, millorar la mobilitat urbana i circulació de vehicles en aquests nuclis, pel bé de tots. També, gràcies a aquesta acció, busquem més efectivitat els dies de nevada quan la màquina vol treure la neu i no ho pot fer com a conseqüència dels cotxes mal aparcats. I, finalment, no pot ser que malgrat els guals de pàrquings privats hi hagi qui aparqui davant d’aquests espais sense cap rubor”, afirma l’alcalde de Guils de Cerdanya, Valentí Tuset.

“La qüestió és que encara hi ha qui es pren la llibertat de mal aparcar i no fa cas de la senyalització. Pensem que no hi ha cap altre solució que demanar ajut al Servei Català de Trànsit, amb qui hem signat un conveni. Aquesta fórmula permetrà l’acció dels Mossos d’Esquadra. La norma s’ha de respectar i serà el cos de policia que vetllarà pel compliment amb la potestat, fins i tot, de sancionar en cas que sigui necessari”, ha afegit el president municipal.

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya, en aquests últims mesos, a banda de renovar la senyalització horitzontal i vertical dels tres nuclis, també ha creat nous espais d’aparcament “i encara en posarem més”, ha dit Tuset. En aquests moments, l’Ajuntament està redactant unes noves ordenances que recullen aquests aspectes i que s’aprovaran en breu en el ple municipal. Ajuntament