Guils acull el primer Festival de Titelles

Guils de Cerdanya organitza aquests propers dies 14 i 15 d’agost (dilluns i dimarts de la setmana vinent) el primer Festival de Titelles, amb la intenció de consolidar aquesta activitat i de convertir-la en un referent a la comarca. La primera edició compta amb la participació de titellaires i de companyies de primer nivell a Catalunya, com són L’Estenedor Teatre, Companyia Ele, Jordi Bertran i la Companyia Mercè Framis (Teatre d’Ombres). Totes les actuacions es concentren a la tarda i a la nit, a partir de les 17,00 hores i de les 21,30 hores, al local social de Guils de Cerdanya. És una activitat gratuïtat i oberta a tots els públics.

Companyia eLe2

“És una proposta que sabem que té un públic que ho espera. És idoni per a les famílies i pensem que a la tarda, i a primera hora de la nit, s’escau a la perfecció per engrescar a pares, mares i fills”, explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guils de Cerdanya, Montse Ribot. “A banda, serà la primera vegada que s’organitzi a Cerdanya aquesta activitat en el marc d’un festival, amb programa propi i exclusivament dedicat només als titelles. La nostra voluntat és fer d’aquest festival una proposta estiuenca a la comarca, amb activitats paral·leles i vinculades als titelles, com ara tallers o un mercat. I, també, amb la pretensió de fer créixer el programa dins de les nostres possibilitats”, ha detallat Ribot.

frat_i_tit - Jordi Betran Circus

El primer Festival de Titelles de la Cerdanya comptarà amb titelles de guant o putxinel·lis, titelles de fil o marionetes i titelles de tija. Són companyies veteranes i d’un llarg recorregut, amb més de 30 i 40 anys, la majoria d’elles. La Companyia eLe, per contra, és més recent en el temps (2104), formada en el Taller de Marionetas de Pepe Otal.

bestiari_4 Estenedor Teatre

 

PROGRAMA DEL FESTIVAL DE TITELLES DE GUILS DE CERDANYA

Dilluns 14 d’agost

● 17:00 L’ESTENEDOR TEATRE presenta Diplo (50 m) Sala gran

● 18:30h COMPANYIA eLe presenta Roulettes (15 m) Sala petita

● 21:30 JORDI BERTRAN presenta Circus (1 h) Sala gran

Dimarts 15 d’agost

● 17:00 COMPANYIA MERCÈ FRAMIS TEATRE D’OMBRES presenta Compare llop, comare truja (45 m) Sala gran

● 21:30 JORDI BERTRAN presenta Antologia (1h) Sala petita Totes les actuacions es faran al Local Social de Guils.

mercè framis