Guils de Cerdanya celebra el Sant Jordi amb actes culturals

 

santjordipdf

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya organitza per aquest proper Sant Jordi una sèrie d’iniciatives culturals obertes a tothom. El dissabte, dia 23 d’abril, es podrà visitar la Mostra de Memòria Fotogràfica que estarà exposada en el local social de Guils. Aquesta mostra està formada per diferents imatges que han cedit els propis veïns de Guils de Cerdanya. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guils, Montserrat Ribot, ha explicat que la mostra està formada per unes 70 fotografies “moltes d’elles d’una gran valor cultural i etnogràfic. Les fotografies ens traslladen a un altre època que, ben mirat, tampoc no fa molts anys. Això demostra els grans canvis que hem viscut com a societat aquestes últimes dècades”.

El mateix dissabte, a partir de les 18.00 hores, la professora d’Història i veïna de Saneja, Dolors de Moxó, oferirà una conferència amb el títol “Històries de les cases de Saneja”. De Moxó està elaborant, des de fa un temps, un exhaustiu treball de recerca al voltant de les cartes de parentiu de les cases de Saneja.

I per diumenge hi ha previst un recorregut pel patrimoni històric a partir de les 10 del matí. La trobada, com a punt de sortida, serà l’ermita de Sant Martí d’Aravó. Cal portar el cotxe per fer l’itinerari.

Aquestes actes els organitza l’Ajuntament de Guils i la recent estrenada Comissió de Festes de Guils