La Comissió de Festes de Guils de Cerdanya, una realitat

 

Membres de la Comissió de Festes de Guils de Cerdanya.

 

El municipi de Guils de Cerdanya ha posat les bases de la futura Comissió de Festes que, de forma provisional, ha començat a treballar en el calendari de les futures festes i iniciatives locals que s’han de celebrar en el poble aquest any. Malgrat que encara hi ha noves i properes reunions convocades per a tancar el grup de treball de la comissió, els membres que ja hi participen de forma activa han aprovat els principals esdeveniments i festes d’aquest inici de 2016.

Així, entre altres, ja se sap que a Guils de Cerdanya, pel cap de setmana de Sant Jordi es farà la Setmana Cultural, amb visites guiades al romànic del municipi (Pont de Sant Martí, església de Sant Martí, l’església de Saneja i l’església de Sant Esteve de Guils). També hi haurà projecció de pel·lícules de Guils (d’actes d’altres anys com les carrosses que han participat a la Festa de l’Estany, costumari, etcètera), i una conferència a càrrec de Dolors de Moxó.

Per completar l’apartat de les projeccions de pel·lícules, la Comissió convida a totes les persones que tinguin fotografies antigues que les facin arribar per a organitzar una exposició d’imatges. Altres festes que ja s’han fixat en el calendari local i que la Comissió de Festes s’encarregarà d’organitzar, hi ha la Festa Major de Guils, els dies 14 i 15 de maig.

ACTES DE FESTA MAJOR

Dissabte 14 de maig, a la plaça major de Guils, a les 16.00 hores, s’organitzaran jocs infantils amb curses de sacs, estirar la corda, trencaolles, etcètera. Al final, coca i xocolata per a tots. A la tarda-nit, en fer-se fosc, correfocs amb els Dimonis de Puigcerdà. I després, gran ball al Local Social de Guils de Cerdanya. I diumenge, dia 15 de maig, missa de festa major amb la tradicional Processó de Sant Isidre i benedicció del terme. En acabar, gran aperitiu popular. La Comissió de Festes es tornarà a reunir el dissabte 19 de març, a la qual tothom hi es convidat i convocat. La reunió es farà a l’Ajuntament de Guils de Cerdanya.

Membres de la primera Comissió de Festes de Guils de Cerdanya