Les fites frontereres passen revisió a Guils de Cerdanya

A la Cerdanya hi ha 128 fites fronteres que marquen el límit territorial amb França. Els municipis d’Alp, Puigcerdà, Meranges, Lles de Cerdanya, Llívia i Guils de Cerdanya tenen territori a tocar amb el país veí. El passat divendres, dia 4 d’agost, es va fer l’última d’aquestes revisions a la comarca de la Cerdanya i que afectava els termes de Meranges i Guils de Cerdanya. Un grup d’una quinzena de persones, entre agents de la Guàrdia Civil de la Companyia de Puigcerdà, de la policia duanera francesa i autoritats locals, van revisar les fites fronteres que hi ha des de Meranges fins a Guils Fontanera. Han estat uns 16 quilòmetres de frontera, la majoria limítrof amb Guils de Cerdanya, entre les fites 428 i 437-1.

fites06

Una revisió anual

Aquest és un control rutinari, que es fa cada any. Es comprova que les fites es trobin en el punt que fixen les coordenades, es mira que estiguin correctes i s’anota si cal fer-hi res per a millorar la seva visibilitat.

A la Cerdanya, les fites numerades que recorren la frontera amb França van des de la 427 (Portella Blanca, a Lles de Cerdanya) fins a la 502 (Alp). Llívia és un cas a banda en aquest cas ja que les seves fites, que envolten el terme, van de l’1 a la 45. En total, hi ha 128 fites a Cerdanya -Alp en té de repetides amb la numeració 501-. Guils compta amb un total de 41 fites frontereres.

fites03 fites04