Obres al nucli de Saneja per evitar inundacions a la plaça Major

Els veïns dels habitatges que queden per sota del nivell de la placa Major de Saneja creuen els dits quan plou a bots i barrals. Els desguassos que hi ha en aquesta zona del nucli històric de Saneja no donen l’abast per empassar-se tota l’aigua pluvial i és quan es produeixen inundacions a les plantes baixes i places d’aparcament que hi ha en aquest punt del municipi. No és poca cosa ja que els afectats superen la trentena de famílies.

Aquestes tamborinades i episodis d’intensa pluja en un període curt de temps no són freqüents però quan es registren provoquen molts maldecaps en aquesta àrea de Guils de Cerdanya. En aquests últims anys s’han registrat quatre casos puntuals que han causat inundacions; l’últim enregistrat aquest passat divendres. Des de fa setmanes que l’Ajuntament de Guils de Cerdanya vol posar fi a aquesta situació i aquesta mateixa setmana començaran les obres.

La idea és millorar els desguassos actuals i ampliar les reixes amb la intenció que sigui més eficient la captació de l’aigua de pluja. Aquesta intervenció tindrà més incidència en el carrer de l’Església i el carrer del Mig. També s’actuarà en el carreró que uneix aquest últim carrer amb la plaça Major. De la mateixa forma, s’intervindrà en els carrers adjacents i més alts que conflueixen finalment a la plaça a través dels dos carrers abans citats.

saneja inundació 01 saneja inundació 02 foto02