Adeu-siau

Enric Gràcia

Demà, dissabte 15 de juny, deixo l’alcaldia d’aquest Ajuntament. Durant quatre anys he format part d’un grup de gent que ha treballat per aquest poble. Ens segueix un altre que també hi posa empenta, preparació i ganes, pel que el poble hi guanyarà, de ben segur.

Com a grup, em pogut portar a terme un munt de coses pel poble, i aquest patrimoni el mantindrem per sempre en la memòria. En deixem diverses sense acabar, entre les quals l’enllumenat de Planés i l’asfaltat del carrer Dr. Trueta són les més doloroses. També l’obertura del camí Ral de Roques Blanques a Planoles, del qual ja només resten menys d’un centenar de metres per obrir. Desitjo fermament que les tres obres es puguin acabar ben aviat.

El Centre de Biodiversitat ho te més malament, ja que el proper consistori vol prendre’s un temps per reflexionar. Deixem sobre la taula un Conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tirar-ho endavant. El conveni permetria acabar el Centre i mantenir-lo econòmicament i laboralment, tot mantenint la propietat i la possibilitat de fer-hi qualsevol tasca o activitats  relacionades amb medi ambient. Veurem que es decideix. He retirat les plantes que hi vaig dipositar, amb l’esperança de retornar-les-hi quan es vulgui posar en marxa.

Una altre fita aconseguida és que, després de força anys, deixem un Ajuntament sanejat econòmicament, amb superàvit. Amb els números actualitzats i clars. Amb capacitat econòmica per afrontar nous reptes. Esperem que es mantingui així.

Agrair-vos de nou l’opció de representar el poble durant aquests anys, de dirigir la seva renovació i adequació, i de veure com s’organitzava un Primer d’Octubre. L’oportunitat d’organitzar festes, fires i activitats de tota mena. De posar en pràctica els meus coneixements forestals. Reequilibrar els senders i obrir-ne de nous i reobrir-ne de vells. Valoritzar la Mel de Planoles i fomentar-ne de nou la seva producció. De lluitar pel patrimoni ramader. En fi, un llistat llarg d’activitats del que mantindré un bon record.

Vull deixar clar el meu agraïment a la tasca quotidiana de la secretària-interventora, la Laura Legares, de la Núria Requena i de la Marta Vilardell, que han fet possible tirar endavant un munt de temes sense perdre el control de l’economia i de la gestió de l’Ajuntament. I amb bona cara. També als nostres agutzils, actuals i anteriors. Molts d’ells han passat de ser simples treballadors per compte aliena a fer-ho per Planoles.

I vull destacar un nombre extraordinari de planolencs i planolenques que han recolzat activitats pròpies del dia a dia. Des dels integrants de la Comissió de Festes, que hi han dedicat un munt d’hores, feina i, a vegades, diners propis; com als comerciants, ramaders, restauradors, empreses de serveis i gent de casa, amics o no, que quan ha fet falta han estat allà, recolzant qualsevol activitat. I, com no, agrair a en Txema i Lluís que em van empenya a presentar-me en la candidatura ara fa quatre anys.

A tots vosaltres, una abraçada.

Enric Gràcia

Planoles, 14 de juny de 2019.