Iniciem el marcatge i la neteja del sender Planoles-Ribes de Freser

L’any passat ja vàrem anunciar en Ple que estàvem treballant per aconseguir el finançament per obrir diversos senders. Un dels més desitjats és reobrir l’antic Cami Ral entre Planoles i Ribes. No serà senzill i caldrà fer-lo en diverses fases. Hi intervindrà Turisme de la Vall de Ribes i els dos Ajuntaments afectats, Ribes de Freser i Planoles.

Hi haurà dues fases. La primera és reobrir el tram Planoles-Roques Blanques, i la següent, Roques Blanques-Ribes de Freser. Aquest any, si no surten entrebancs obrirem Planoles-Roques Blanques.

Ja s’han fet treballs de senyalització previs, però aquesta setmana s’estan revisant. També hem netejat l’entrada des de les Casetes (Cal Barró). La programació que tenim implica l’estasada de matollar i posteriorment l’entrada de maquinària per a solucionar diferents desprendiments de terra que han succeit durant aquests darrers decenis.

Per a redescobrir el Camí Ral ens ha servit d’orientació les fotos aèries de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Tot i així, ha estat una ajuda inestimable la col·laboració de Francisco Pous (en Cisco de Cal Solivent), ja que sense ell no ens en hauríem pas sortit.

IMG_7132bis
Cal Barró, les Casetes, Planoles

 

IMG_7129bis
Inici del Camí Ral Planoles-Ribes de Freser

 

Si voleu conèixer el recorregut del sender, us afegim l’enllaç