Fira de les Herbes

 

Sin título

La XIII Fira d’Herbes i Flors de muntanya – La Cuina del Bosc s’organitza el 10 i 11 de juny, just quan l’entorn muntanyenc està en la seva màxima esplendor i es prepara per oferir tot tipus de productes naturals.
A la fira mercat s’hi podrà trobar herbolaris i professionals dedicats a l’obtenció de matèries primeres a partir de plantes, amb les que elaboren diferents productes com: ungüents, olis, sabons, cremes, plantes medicinals… Així mateix, s’hi podrà trobar parades d’artesans que vendran i faran demostracions dels seus productes.
La fira també organitzarà sortides botàniques per reconèixer la flora de Setcases, una exposició:” Il·lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinal”, una Conferència – Taller d’espècies i condiments picants: pebres, pebrots, pimentons, caienes, currys, … Alimentació i salut.

Per altra banda, els restaurants del municipi oferiran “La cuina del Bosc” amb menús gastronòmics relacionats amb el bosc.

 

PROGRAMA

XIII FIRA D’HERBES I FLORS DE MUNTANYA DE SETCASES
V JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CUINA DEL BOSC

DISSABTE 10 DE JUNY

 A les 10:30 h: Inauguració XIII Fira d’Herbes i Flors de Muntanya de Setcases i V Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bosc
 A les 11:00 h: Exposició: “Il•lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinal”
 Dibuixos, làmines, pòsters i gravats de Plantes Aromàtiques i Medicinals, des del segle XVI fins als nostres dies. Herbolari de Sau – Sotacingles SL – Vilanova de Sau
 De 13:00 a 15:00 h: Jornades: La Cuina del Bosc. Tots els restaurants oferiran menús relacionats amb productes del bosc.
 A les 18:00 h: Missa a l’Església de Sant Miquel Arcàngel de Setcases.
 A les 19:00 Presentació dels actes relatius a la baixada de la Flama del Canigó, dins el marc de la Fira de les herbes i flors de muntanya. Inauguració del dipòsit de branquillons. Sala dels Estudis.

DIUMENGE 11 DE JUNY

 A les 08:00 h: Prova d’entrenament per als Portadors de la Flama. Plaça dels Estudis.
 A les 10:00 h: Obertura del Mercat d’herbolaris i productes artesans
 De 10:00h a 11:30h: Sortida guiada pels botànics de Naruralwalks: “Plantes aromàtiques i medicinals de la Vall de Setcases”. Punt de sortida: plaça dels estudis de Setcases. No és necessària reserva prèvia.
 A les 11:00 h: Exposició: “Il•lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinal”
 Dibuixos, làmines, pòsters i gravats de Plantes Aromàtiques i Medicinals, des del segle XVI fins als nostres dies. Herbolari de Sau – Sotacingles SL – Vilanova de Sau
 -D’11:30 – 13:00 h: Espècies i condiments picants: pebres, pebrots, pimentons, caienes, currys, … Alimentació i salut. Conferència a càrrec de Joan Carles Rey. Químic. Director Tècnic de l’Herbolari de Sau . Herbolari de Sau – Sotacingles SL
 De 13:00 a 15:00 h: Jornades: La Cuina del Bosc, tots els restaurants oferiran menús relacionats amb productes del bosc.
 A les 18:00 h: Clausura de la XIII Fira d’Herbes i Flors de Muntanya de Setcases.

MENÚS RESTAURANTS: La Cuina del Bosc

HOSTAL CAN FALERA
Tel.: 972 13 60 93
Amanida de color amb formatge de cabra
Entrecot amb crema de ceps
Mató de Setcases
Pa, aigua i vi de la casa
Cafè
Preu: 22 € (IVA inclòs)


RESTAURANT L’ESQUELLA
Tel.: 972 13 60 64
Calamarsons amb cama-secs i ceba
Melós de vedella amb herbes
Postres a escollir
Inclou pa i aigua
Preu: 19,20€ (IVA inclòs)


RESTAURANT MUSIQUES
Tel.: 972 13 60 58
Amanida variada amb formatge de romaní, nous, panses i poma
Graellada de carn a la brasa amb allioli i guarnició
Mató amb mel de farigola
Pa, vi, aigua i copa de cava brut nature
Cafè i xarrup
Preu: 15,00€+IVA


HOTEL LA COMA
Tel.: 972 13 60 74
Amanida de formatge brie amb fruites del bosc
Espatlla de Xai al forn desossada a les fines herbes
Pastís de mató amb mel de romaní i anous
Pa, aigua, cafè i xupito de ratafia
Celler: Cune Rosat (D.O Rioja)
Preu: 25,00€ (IVA inclòs)


HOSTAL EL TER
Tel.: 972 13 60 96
Amanida catalana
Canalons de la casa
Vedella amb bolets
Postres a escollir
Pa, vi i aigua
Preu: 18,00 € (IVA inclòs)


RESTAURANT LA CABANYA
Tel.: 972 13 60 65
Suc detox
Torrada amb escalivada tonyina, rècula i oli d’oliva
Entrecot de vedella a les fines herbes amb patata i seva de la vall al forn
Aigua i vi
Postres a escollir
Cafè i xupito
Preu: 19,80 € (IVA inclòs)


RESTAURANT CAN TIRANDA
Tel.: 972 13 60 52
Amanida de Pastor
Cua de bou amb rossinyols
Flam blanc amb fruits del bosc i culins de gerds
Celler: Cop de Vent (D.O. Penedès)
Cafè
Preu: 25,50 € (IVA inclòs)


RESTAURANT CAN JEPET
Tel.: 972 13 61 04
Crema de Coscolls amb Formatge Fresc
Coca amb Roast Beef de Vedella Ecològica Brots Tendres i Oli de Farigola
Jarret de Poltre amb Cervesa la Minera
Infusió de Flor de Saüc amb Fruits Vermells i Gelat de Romaní
Celler: Petit Bernat Negre D.O. Pla de Bages
Aigua mineral, pa i Cafè
Preu: 32,00 € (IVA inclòs)


RESTAURANT LA TAVERNETA
Tel.: 972 13 60 28
Amanida de formatge tebi de cabra amb coscolls del bosc i llàgrimes de pernil ibèric.
Conill a les fines herbes de primavera amb cama-secs del temps
Postres de la carta a escollir
Celler: Vi Segura Viudes “Viña Heredad 2012” (D.O. Penedès)
Aigua mineral i pa
Cafè i xarrup
Preu: 26 € (IVA inclòs)


RESTAURANT LA FARGA – A la carta
Tel.: 972 13 61 35

RESTAURANT EL MOLÍ – A la carta
Tel.: 972 13 60 49

RESTAURANT CAN TOMÀS – A la carta
Tel.: 972 13 60 04

RESTAURANT PIRINEU
Tel.: 972 13 60 50

 


Cartell Fira Herbes 2017

Programa

 

Menús La Cuina del Bosc