Declaració institucional del 8 de Març 2020: Campanya Volem els mateixos drets. #NoCallis #Som8deMarç

Enguany, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones centra les reivindicacions en els drets de l’àmbit laboral.

Les dones només ocupen el 35,4% dels càrrecs de direcció i d’acord amb l’Índex d’igualtat de gènere de Catalunya aquesta és la dimensió on ens trobem amb les màximes desigualtats. Una de les causes d’aquesta i d’altres discriminacions laborals és que les tasques de cura continuen sent atribuïdes socialment a les dones, que són les que demanen, majoritàriament, les excedències per a la cura de familiars en un 91,1%, front al 8,9% d’homes.

 La campanya #NoCallis #Som8deMarç posa en evidencia aquesta realitat a través de dues imatges gràfiques i un vídeo. Tant la Declaració institucional d’aquesta commemoració com aquests materials els trobareu a la vostra disposició enaquest enllaç del nostre web. També podreu consultar el dossier estadístic Les dones a Catalunya 2020, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) amb els principals indicadors de les desigualtats entre dones i homes.

PDF: DECLARACIO-INSTITUCIONAL-8-DE-MARC_2020

MATEIXOS DRETS 2 MATEIXOS DRETS