DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Ullà, com la resta de pobles de Catalunya, celebrem aquest 11 de setembre, la Diada de Catalunya. Una Diada que serà molt diferent de les dels darrers anys, arran del coronavirus Covid-19, que ha provocat una crisi sanitària, la qual ha generat una crisi econòmica i social. Des de l’Ajuntament no hem parat de lluitar per reduir els seus efectes negatius a tots nivells.

Tot i això, la Diada la celebrarem, des de casa, amb totes les mesures sanitàries i de protecció social possible, perquè tots tornem ben aviat a estar junts per celebrar els actes culturals i festius del municipi amb germanor, com hem fet sempre. Aquesta Diada serà recordada per la mascareta i el fet de no poder celebrar els actes que programavem anualment, com són la concentració popular davant el Centre Cívic i l’aperitiu tots junts.

Malgrat aquesta situació, com no pot ser d’altra manera, tornarem a hissar la senyera a l’edifici municipal. Per un costat, per homenatjar aquells que fa tres segles ho van donar tot en defensa del nostre país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent. Per l’altre, per refermar la restitució dels ajuntaments democràtics ja fa més de 40 anys per incidir en el progrés del nostre municipi. I finalment, per deixar ben patent el compromís de l’Ajuntament amb el nostre passat i, com no, també amb el nostre present i, més que mai, per al nostre futur.

Des de l’Ajuntament continuem i continuarem defensant la prosperitat, la igualtat d’oportunitats i una vida digna de tots els veïns com a objectius ben vigents. Sense oblidar el compromís de contribuir per un món més sostenible i just. Estem convençuts que entre tots tornarem a tirar endavant. Com exposo sempre als meus escrits, “Endavant, sempre endavant”. I esperem que l’any vinent, podem celebrar novament la Diada com hem fet sempre, amb germanor i llibertat.

 

Visca Ullà i Visca Catalunya !!

Josep López

Alcalde d’Ullà