Vull consumir l’energia de manera més responsable

El consum responsable és aquell que genera el mínim impacte ambiental i el màxim benefici social possible. Així, està relacionat amb la producció, distribució, ús i despesa dels productes i serveis.

Consumir de manera responsable també implica consumir menys i millor. Per això, pel que fa al consum d’energia, hi ha dos objectius fonamentals. D’una banda, reduir el consum i la factura elèctrica. I, de l’altra, tendir a consumir energia 100% renovable.

Com estalviar en la factura elèctrica

Abaixant:

  1. La potència contractada i fent un ús responsable dels aparells elèctrics. Per a un habitatge mitjà (60-90m2) la potència pot ser del tram 3,45kW (estalvi = 50€/any per cada tram reduït). Des del 6 d’octubre de 2018 es pot contractar la potència en múltiples de 0,1kW.
  2. La potència instal·lada. Adaptant la il·luminació a menys consum (LED) i apagant els dispositius que estiguin en mode d’espera (amb regletes amb interruptor, endolls intel·ligents…)

 

Com contractar energia renovable

  1. Consulta el comparador d’ofertes de la CNMC, que indica quines companyies ofereixen tarifes 100% verdes sense sobrecost.
    http://bit.ly/energiacomparador
  2. Escull l’oferta de l’empresa comercialitzadora que més et convingui
  3. Contracta-la via web o telèfon

 

(Informació: Gencat)